Att finna något att äta på en skördefest brukar inte vara något problem alls. Det tenderar att finnas öppna restauranger, matstånd och andra typer av serveringar som serverar mat till bra skördefestpriser. Om man vill brukar det också gå att ta med sig smörgåsar att äta längs vägen och självklart kan man köpa korv med bröd eller annat lätt att grilla om det finns iordningsställda grillplatser. Här ger vi ett par exempel på mat som är vanlig att stöta på under skördefesterna.

Pajer och grönsaksrätter

Olika former av pajer är vanligt att det serveras på skördefesten. De går att laga i stor mängd, de kan frysas in och fyllningen kan varieras in i det sista. Det är bara fantasin som sätter gränser. Det är inte heller ovanligt med olika rätter som innehåller grönsaker och rotfrukter. Det är nämligen sådant som skördas under skördetiden och många vill passa på att visa vad man kan göra med allt det goda utan att det egentligen blir krångligt eller dyrt.

Kötträtter

På många skördefester och skördemarknader visar man också upp olika varianter av lokalproducerat kött. Det är inte ovanligt att det finns korv och hamburgare att köpa från lokala producenter. Det kan också finnas pålägg, olika smörgåsar och en hel del annat att mumsa på.

Mycket veganskt och vegetariskt

I samband med skördefester kan det finnas en hel del olika veganska och vegetariska rätter, liksom mat som är glutenfri och laktosfri. Man vill att alla besökare ska kunna njuta av det som serveras. Många gånger äger inte heller en skördefest bara rum på ett ställe utan det kan vara ett helt samhälle eller rent av flera sådana som ordnar skördefest tillsammans och då kan man garanterat finna mat som passar olika kosthållningar och smaklökar. Man behöver definitivt inte gå hungrig när man är på skördefest!