På en skördefest eller skördemarknad kan det förekomma flera olika varianter av attraktioner och aktiviteter. Exakt vad som finns att göra kan variera beroende på festens eller marknadens storlek. Här tar vi upp några exempel som kan förekomma.

Tivoli

Tivoli för barn brukar vara väldigt omtyckta. Här brukar det finnas karuseller, hoppborgar, möjlighet att ta lotter och en hel del annat. Även föräldrar och äldre syskon kan vara välkomna att åka en del karuseller.

Loppis

Är det en lite större skördefest är det inte alls ovanligt med olika loppisar som äger rum. På en loppis säljs nytt och gammalt till loppispris. Ett loppispris är ett billigare pris än vad man får betala för samma vara i nyskick. En bok kan till exempel kosta omkring fem kronor. Loppisarna kan antingen vara stora och organiserade eller så är det någon som satt upp ett par bord i trädgården för att sälja sådant man inte längre behöver.

Försäljning av lokalproducerat

En av tjusningarna med skördefester är att man kan få upp ögonen för flera producenter av lokala matvaror. Många mindre matproducenter har inte kunskap eller ekonomi att marknadsföra sig och då kan det vara svårt för andra att hitta till dem. På skördefesten kan man i regel synas helt gratis.

Provsmakningar

Provsmakningar av ostkaka, grönsaker, mjölk, frukt och ost brukar vara väldigt populärt. Det är ofta genom just provsmakningar som man kan finna helt nya favoriter, kanske till och med närproducerade sådana. I samband med provsmakningen finns i regel rabatterade erbjudanden. Det brukar vara svårt att motstå när man funnit en ny favoritsmak.

Tävling och frågesport

Tävlingar, frågesporter och tipspromenader uppskattas av både gammal och ung. Det behöver inte handla om dyrbara priser utan bara själva aktiviteten är lite rolig och annorlunda. Kanske kan man ordna frågor om ost, om olika grönsaker eller om fenomenet skördefest?