Skördemaden

 

På farfars tid var maten särskilt viktig i samband med skörd och tröskning. Stort ansvar vilade på husmödrarna. Många munnar skulle mättas och ge energi till det hårda arbetet.

Många möjligheter att stilla hungern står också till buds på skördefesten.

Vad sägs om helstekt gris med potatissallad eller kanske nygräddad skånsk "äggakaga" med stekt fläsk och lingon? Lämpligen nedsköljt med Tomelilla svagdricka. Korv och glass finns naturligtvis också i våra matstånd.

Allt kött som serveras är garanterat svenskt och de flesta råvarorna är närproducerade!

Efter maten kan kaffe med "himmabagat" avnjutas. Vill du ha något tilltugg med dig hem kan munkar och gorån inköpas. 

 

Låt er väl smaka!

 

Mat 1 Bollerup 2016

Skordmaden Image005 Skordmaden Image006 

Mat 2 Bollerup 2016

Skordemaden maden2